EN

Jak pokračuje jednání o zákonech Rekonstrukce státu?

Přinášíme vám informace o tom, co je nového v Parlamentu v souvislosti s projednáváním "restů".

rest 3 Smlouvy státu na internetu

Poslanecké sněmovně byl předložen návrh zákona jako sněmovní tisk č. 42. Návrh byl přikázán Ústavně právnímu výboru, Výboru pro veřejnou správu, Kontrolnímu výboru a Hospodářskému výboru. Hospodářský výbor opětovně projedná návrh 9. dubna, Kontrolní výbor následně 10. dubna a Ústavně právní výbor projedná tisk poprvé 16. dubna.

rest 5 Odborné nominace do dozorčích rad

V Plánu legislativních prací je uveden termín předložení návrhu zákona vládě Ministerstvem financí na prosinec 2014. Vláda prozatím schválila zřízení Vládního výboru pro personální nominace a následně schválila návrh na jmenování členů výboru, ke kterému naleznete vyjádření Rekonstrukce státu zde.

rest 6 Nezávislí úředníci

Poslanci předložili návrh novely služebního zákona jako sněmovní tisk č. 71. Návrh byl přikázán Ústavně právnímu výboru a Výboru pro veřejnou správu. Výbory přerušily projednávání kvůli komplexnímu pozměňovacímu návrhu, který je vytvářen v koalici. Ústavně právní výbor bude tisk projednávat na schůzi již 16. dubna.

rest 9 Rozšíření kontrolních pravomocí NKÚ

Návrh na změnu Ústavy poslanci přikázali Ústavně právnímu výboru, Kontrolnímu výboru a Výboru pro veřejnou správu. Kontrolní výbor přijal usnesení s pozměňovacím návrhem. Ústavně právní výbor projedná novelu Ústavy 9. dubna. Do Knihovny připravované legislativy byl vložen návrh novely zákona o NKÚ, který se netýká rozsahu pravomocí a je pouze "technickou" novelou.


Pomozte prosadit zákony Rekonstrukce státu

Chci přispět na monitoring slibů