EN

I nadále budeme hlídat transparentnost v Česku. Buďte při tom s námi!

Volby jsou za námi, mají své vítěze i poražené. Výsledky vzbuzují řadu otázek, u řady lidí i obav a nejistot. Ať už jste mezi těmi, které výsledky potěšily, nebo mezi těmi, kteří lomili rukama – máme pro Vás dvě důležité povolební zprávy.

I nadále budeme hlídat transparentnost v Česku. Buďte při tom s námi!

Ta první je přeci jen docela potěšující - v nové sněmovně už nezasedne několik z těch, kteří poslední čtyři roky nejvíce brzdili protikorupční zákony. Jejich blokování se nevyplatilo třeba těmto poslancům: Jan Urban /ČSSD/, Václav Snopek /KSČM/, Jan Klán (KSČM/ nebo Lukáš Pleticha /ČSSD/. Voliči je znovu do sněmovny už nezvolili. Naopak řada z těch, kteří zákony podporovali, zasedne i v nové sněmovně. Jsou mezi nimi například poslanci: Jan Farský /STAN/ Jiří Mihola /KDU-ČSL/, Petr Gazdík /STAN/ nebo Radek Vondráček /ANO/.

Druhá zpráva je, že v tom, co jsme dosud dělali, budeme pokračovat i v příštím volebním období. Budeme i nadále hlídat, aby nová vláda a noví poslanci podporovali kroky vedoucí k větší transparentnosti a účelnému nakládání s veřejnými penězi. Zákony, které podporujeme, dopadaly již dnes kromě tradičních stran i na podnikatele v politice. Jasná pravidla hry a i možnost pro veřejnost, aby snadno viděla na to, co dělají ti, kteří jsou u moci,budou mít i v tomto volebním období zásadní význam.

Po celou dobu jsme pozorně sledovali politiky, jak o protikorupčních zákonech hlasují, diskutovali s nimi o řadě našich návrhů, pomáhali jim hledat společnou řeč a o tom všem dávali vědět veřejnosti. Byla to mravenčí práce – ale její výsledek byl jedinečný: 5 zákonů, které dopadají jak na tradiční strany tak nová hnutí a podnikatele v politice.

Budeme rádi, když při tom budete s námi! Pokud chcete být pravidelně informováni o tom, co se děje kolem témat, která budeme prosazovat v tomto volebním období (najdete je v dotazníku pro kandidáty na webu podporuji.rekonstrukcestatu.cz), přihlaste se k odběru našeho newsletteru, nebo nás sledujte na naší facebookové stránce.

I tohle volební období bude jistě platit, že když politici vědí, že je někdo sleduje, budou se snažit mnohem více.

Děkujeme za Vaši podporu a těšíme se na další společnou práci!

Rekonstrukce státu

 

Pokud chcete dostávat pravidelná upozornění na nové videorozhovory a komentáře, nechte nám tu svůj email. Pošleme vám je jednou za měsíc v pravidelném newsletteru Minuta demokracie.

Pomozte prosadit zákony Rekonstrukce státu

Chci přispět na monitoring slibů